XECS DE REGAL

REFLEXOLOGIA HOLÍSTICA

Reflexologia podal + Pediharmonia + Massatge Chakra podal. Unint aquestes tres tècniques he aconseguit fer una teràpia global i holística, i treballem en els nivells físic, emocional i psicològic. Amb uns resultats excel·lents i canvis en la recuperació de la salut, energia, actitud i benestar del client/ta molt ràpids.

http://www.helenanatur.com

KOBIDO – MASSATGE FACIAL JAPONÉS

ÉS TEMPS DE DONAR-NOS A NOSALTRES MATEIXES UN TEMPS I UN ESPAI PER ESTAR MILLOR. SI ET VOLS SENTIR COM UNA EMPERATIU, NO DEIXIS DE PROVAR-HO.
LIFTING SENSE CIRURGÍA!

És una de les últimes tendències de rejoveniment facial que aporta bellesa, salut, fermesa i lluminositat a la cara.
Amb aquest massatge japonès reafirmarem la musculatura i estimularem la circulació sanguínia, millorant totes les funcions cel•lulars.


El massatge facial japonès no tracta únicament la capa superior de l’epidermis com ho fan els mesurats massatges occidentals , sinó que treballa profundament els meridians i els anomenats ‘ tsubos ‘ facials – o canals energètics del cos – aconseguint activar els nervis d’aquesta zona i estimular el flux de ‘ Qi ‘ – o energia vital -per aconseguir un complet equilibri .


Beneficis:

REDUEIX I CORREGEIX:De la mateixa manera que l’exercici reafirma i tonifica el cos, el Massatge Facial Japonès enforteix i tonifica la musculatura facial ajudant a prevenir la flacciditat i les arrugues.
ELIMINA:El Massatge Facial Japonès augmenta la circulació de la pell, afavorint l’eliminació de cèl · lules mortes, augmentant la lluminositat i donant un aspecte saludable i una complexió d’aspecte més juvenil. També incrementa l’aportació de nutrients més eficientment, alentint de manera evident els signes visibles de l’envelliment.AJUDA:El Massatge Facial Japonès incrementa la temperatura de la pell. Això facilita l’alliberament de toxines profundament fixades, a les que els netejadors no arriben. En augmentar la temperatura s’activa el sistema limfàtic, el que li permet transportar i eliminar més eficientment els bacteris i les toxines de les cèl · lules de la pell.
REGULA:El Massatge Facial Japonès augmenta la capacitat de la pell per retenir la hidratació creant una barrera emolient contra l’evaporació.
ALLIBERA:El Massatge Facial Japonès allibera les contractures del teixit muscular, permetent una bona irrigació sanguínia per tota la superfície de la cara. Això aporta oxigen i nutrients fins a les cèl · lules de la pell. Únicament quan la circulació sanguínia es veu millorada les cèl · lules de la pell poden reparar-se i rejovenir per si mateixes.
RESULTAT:
LA PELL I LA MUSCULATURA:
PERDEN RIGIDESA.GUANYEN RELAXACIÓ.GUANYEN REAFIRMACIÓ.DÓNA LLUMINOSITAT I FRESCOR.ENDOLCEIX L’EXPRESSIÓ DE LES FACCIONS.TERSA LA PELL.REDUEIX LES ARRUGUES D’EXPRESSIÓ.
SI TENIU INTERÉS EN CONEIXER MÉS D’AQUEST MASSATGE I LA SEVA HISTORIA PODEU CONTINUAR LLEGINT:
El Massatge Facial Japonès ajuda a rejovenir i reparar el teixit facial ; prevé i redueix l’impacte del procés de l’envelliment , alliberant l’energia i la tensió bloquejada en els músculs facials i del coll . Amb un tacte ràpid i rítmic , s’estimula el sistema nerviós , es millora la circulació de la sang i el flux limfàtic , es consoliden i tonifiquen els músculs , i s’equilibra el flux de l’energia a la cara . Aquestes tècniques terapèutiques estimulen els nervis facials aconseguint les cèl · lules de la pell , beneficiant i augmentant la circulació sanguínia , distribuint nutrients i eliminant les toxines , impureses i cèl · lules mortes de la pell , centrant-se en la condició de la pell , els músculs subcutanis i el Chi : l’energia vital .Aquest massatge és el tractament natural més efectiu per millorar la condició de la pell i minimitzar el procés d’envelliment . El resultat és una pell brillant , lluminosa , fresca , en un rostre serè i radiant .
El Massatge Facial Japonès és una profunda combinació de conceptes de la medicina tradicional japonesa i de tècniques de massatge que han estat desenvolupats i modificats a partir de l’ Anma ( massatge tradicional japonès ) durant els últims cinc-cents anys .

DRENATGE LIMFÀTIC MANUAL

Tècnica de massatge sobre l’àrea a tractar mitjançant mobilitzacions lentes i progressives de manera ascendent, simulant la circulació normal de la limfa; específic per eliminar líquids i toxines, estimular la circulació limfàtica i enfortir el sistema immunitari. Millora la capacitat de depuració i l’actuació dels limfòcits, combat la retenció de líquids, disminueix el volum i millora les defenses. Molt recomanat per a problemes circulatoris, cel.lulitis, i per combatre linfoedemas.

BENEFICIS DE LA BAMBUTERAPIA (massatge amb canyes de bambú)

La bambuterapia és una teràpia alternativa de relaxació i millorament físic que estimula profundament la pell, músculs, teixit adipós i el sistema nerviós pel contacte suau i agradable amb diferents canyes de bambú aplicades a cada zona corporal, segons sigui la necessitat del pacient.
Els resultats i beneficis de la bambuterapia, són obtinguts gràcies a l’estímul generat per la fricció, percussió i centre-pressió de les canyes de bambú, accions que desencadenen accions neuronals, circulatòries, nervioses, musculars, cel·lulars, energètiques i emocionals ia més són el circuit complet de relaxació i l’elixir que tant busquem per concebre el més profund estat de tranquil·litat física, mental i espiritual.
Les canyes de bambú que s’apliquen en tractaments corporals i facials són de diferents diàmetres i longituds, pensant en l’anatomia del pacient. Cañas acuradament seleccionades per brindar el millor i més plaent tractament.


Beneficis Bambuterapia:
– Combat cansament i esgotament
– Efecte sedant al actuar sobre les terminacions nervioses
– Relaxant muscular
– Millora la circulació limfàtica i afavoreix al drenatge
– Combat la cel·lulitis
– Combat les zones greixos, tonificant i reafirmant la pell. – Remodela la silueta
– Redueix el teixit adipós
– Estimula l’equilibri energètic, mantenint harmonia


S’utilitza com a complement per reduir el pes i és més profund que els massatges reductius, perquè la Bambuterapia distribueix els adipòcits fins destruir-los. 

Eliminant els líquids i greixos.

Com tot tractament per veure resultats es necessitaran d’almenys dotze sessions, encara que per provar amb només una n’hi ha prou. 


Sens dubte, el bambú anomenat també «acer vegetal» és una medicina natural que en prendre contacte amb el cos mitjançant un massatge indueix ràpidament aquesta agradable sensació de benestar.-

Massatge Harmonitzant de Chakres

L’hinduisme relaciona el cos amb l’esperit, ja que considera que l’energia circula per certs punts i canals, passant per vòrtex energètics que reben el nom de CHAKRES, on s’equilibra i potència.
En sànscrit, la paraula CHAKRA significa «roda» o «cercle». Hi ha set CHAKRES principals, alineats verticalment a l’altura de la columna vertebral i desplegats des de la base del tronc fins a la part superior del cap.
Cadascun s’associa no només amb glàndules i òrgans, sinó també amb estats emocionals i espirituals, així com amb representacions visuals i sonoras.
El desequilibri dels CHAKRES deteriora el cos físic ja que determina un estancament en el flux normal de l’energia, mentre que el seu desenvolupament no només potencia una bona salut, sinó una condició psicològica, emocional i espiritual molt més elevada.
A través del massatge específic, és possible harmonitzar el funcionament dels CHAKRES i contribuir de manera positiva en el procés evolutiu de cada persona.

Massatge de l’energía dels Chakres als peus

 

La paraula Chakra té el seu origen en els ensenyaments del ioga hindú.Significa «roda» o «vòrtex». Són receptors, transformadors i distribuïdors de l’energia vital.
 En el cos al llarg de la columna vertebral, tenim set chakres principals, íntimament relacionats amb les set glàndules endocrines.
Sistema endocrí: Suprarrenals, gònades = Ovaris, Testicles, Pàncrees, Timo, Tiroide – Paratiroides, Hipòfisi o Pituïtària, Pineal o Epífisi.
L’energia subtil es rep primer a través de les glàndules i des d’allà es distribueix als Chakras, també relacionats amb manifestacions físiques, mentals i emocionals.
La malaltia és sempre la manifestació física d’un desequilibri energètic, per tant, pot ser tractat en el pla subtil. El dolor en si mateix no és una malaltia, és un símptoma clar que dins nostre hi ha alguna part que no funciona bé, hi ha un bloqueig, «és una crida d’auxili».
Amb el Massatge a la zona reflexa dels Chakres als peus, s’influeix en l’energia del Chakra, li retorna l’equilibri, no es limita a treballar sobre l’òrgan i els seus símptomes físics o pscológicos, sinó que influeix també directament sobre l’arrel del desequilibri, l’harmonització  produeix també una alteració positiva en la consciència.El massatge dels Chakres produeix un canvi en els esquemes mentals negatius, que són els causants dels nostres bloquejos energètics. Tot pensament positiu o negatiu posseixen una «vibració» en el seu estat original, aquesta vibració transmet la informació i fa possible la comunicació, i ja que els nostres Chakres són «transmitores de vibració» un canvi positiu en la qualitat de la nostra vibració ens porta a una transformació dels esquemes mentals negatius.
En aconseguir equilibrar els Chakres obtenim els benefícios que cada un té quan funciona correctament i que són, entre altres, els següents:
• Chakra 1: Aporta salut física, seguretat i prosperitat.• Chakra 2: Aporta salut emocional, satisfacció sexual i capacitat d’adaptar-se.• Chakra 3: Aporta confiança, energia i identitat.• Chakra 4: Aporta compassió, pau i amor.• Chakra 5: Aporta claredat mental, naturalitat i expressió de la creativitat.• Chakra 6: Aporta claredat entre els instints i l’intel·lecte.• Chakra 7: Aporta coneixements, connexió i alegría
Un proverbi xinès diu: «tota malaltia és un pensament equivocat, quan aconseguim tenir només pensaments positius i correctes estarem sans»
Cada persona és plenament responsable, no només de les seves accions, sinó també de cadascun dels seus pensaments.
Al llarg d’aquest treball es produeix una veritable comunicació entre cos i ànima.
Mitjançant la prácica del Massatge de l’Energía dels Chakres, els corresponents colors i pedres curatives, les adequades fragàncies i sobretot els anomenats «tons primaris», sons, podem produir uns efectes sorprenents, activant el flux energètic subtil i revitalitzar el cos i els seus mecanismes naturals interns.
Sentir la meravella que som, descobrir el nostre potencial, convertir-nos en éssers plens i feliços, atrevir-nos a ser brillants i magnífics, aquest és el nostre repte … i ¿per què no?

AROMATERÀPIA EGIPCIA.

EL LLEGAT DE LA AROMATERÀPIA EGIPCIA PER AL DESENVOLUPAMENT HUMÀ

Aquest article sobre aromateràpia egípcia neix com a resultat del meu viatge a Egipte l’any 2.002. En aquest vaig tenir la gran oportunitat de conèixer al meu mestre Gamal Habdul qui a més de ser un expert en olis essencials pertany a una família que ha produït olis per més de cinc generacions. Gamal és propietari de la casa més important d’olis essencials de Gizeh (el Caire) a pocs metres  de les Piràmids a, on venen les bases dels més fins perfums del món. Un home, savi i meravellosos que comparteix els seus coneixements amb tots els que arriben a visitar, a més d’ajudar a curar als que demanen la seva intervenció. Gamal és un ésser molt especial, és un reconegut mestre reiki, amorós, assenyat, sanador i sembrador de llavors al cor.
Aquest grandiós trobada va encendre de nou en mi la passió i fascinació pel poder curatiu de les flors. En aquest cas no des de la teràpia floral sinó des de la aromateràpia i així vaig reprendre el rumb. Primer des de l’experiència pròpia provant l’efecte que tenien les essències en mi per després poder compartir amb tots els que em llegeixen el coneixement que he adquirit perquè s’animin a provar i a experimentar aquestes noves experiències.

Entrant en context
Des que existeix l’Homo Sapiens a la Terra, aquest ha aprofitat els regals que el planeta li ha proporcionat. Experimentant va anar descobrint de manera natural que les plantes, els arbres i les seves flors tenien un potencial que anava més enllà de servir com a aliment o element decoratiu. A mesura que va anar adquirint més intel·ligència va descobrir els usos medicinals i màgics del regne vegetal.

Com sabem que no totes les plantes donen flors. Només les més desenvolupades evolutivament les tenen, i allà es concentra tota la subtilesa de la planta en si, la seva bellesa, el seu color, el seu potencial creador i la seva màxima vibració energètica.

Per què Egipte?
Egipte té un clima privilegiat que afavoreix el creixement de flors silvestres i cultivades durant tot l’any. Flors especialment aromàtiques i acolorides que van ser aprofitades per extreure’n el seu perfum. En ser plantada la vida a la Terra es va dotar a Egipte amb la presència del Rio Nil el qual té una importància excepcional per aquesta civilització que es va desenvolupar a les seves ribes i que va permetre al seu torn el creixement de les flors en els seus vessants. El Nil és portador de vida i posseeix una altíssima vibració energètica que es pot percebre quan et trobes en ell.

Diferents usos dels olis florals
D’una banda a l’extreure de les flors seva essència, s’obtenia l’aroma al qual se li donava un ús cosmètic aprofitant les seves delicioses fragàncies. D’altra banda, a nivell espiritual, els egipcis van ser instruïts per aprofitar el potencial vibracional i energètic de les flors per la qual cosa van començar a utilitzar-les en els seus rituals funeraris, que eren els més importants per a aquesta civilització, ja que era el moment en que el mort canviava de dimensió. Per això es requerien diversos elements amb els quals era sepultat perquè pogués donar-los ús en la seva vida més enllà de la mort.


L’alquímia per a la transformació de les essències florals en olis
. Als egipcis se’ls va ensenyar el procediment per a l’aprofitament del potencial vibracional de les flors. La importància de la flor com element per al desenvolupament espiritual, per elevar la freqüència energètica dels humans mitjançant el seu ús. Però no qualsevol tenia accés a aquest coneixement privilegiat. Només els sacerdots tenien permís per utilitzar i experimentar amb aquestes substàncies per després transmetre el resultat final als faraons, usar-los en la momificació, ungir les estàtues i posar-los en l’ajuar funerari.

Les essències sagrades i l’activació dels xacres
Les flors les freqüències tenien correspondència amb els centres energètics situats en el cos físic (xacres) van ser seleccionades per obtenir d’elles les seves molècules, les quals van ser preservades en olis, que es van guardar estrictament en gerres especials i conservades en salons reservats únicament per a aquest fi . Aquests salons posseïen l’energia més subtil i poderosa dels temples antics. Aquests set olis van ser i encara són considerats les 7 essències sagrades que permeten treballar els aspectes més bàsics de l’ésser humà i desenvolupar altres més transcendentals.

El desenvolupament del potencial humà mitjançant les 7 essències sagrades bàsiques
Des de llavors les essències sagrades han permès que les persones potencialicen seus vòrtex energètics per: que se sentin part del planeta i facin fora arrels; desenvolupin el seu potencial creador en el pensament, sublimen la seva energia sexual, es reprodueixin, vencin les seves pors; transcendeixin les seves emocions, activin el seu ésser creador en l’acció; estimin incondicionalment a tot el que existeix, aprenguin a donar i rebre plenament; es comuniquin eficaçment, s’expressin amb gràcia i integritat; confiïn en la seva intuïció i comprenguin el veritable sentit de la vida; per finalment honrar la divinitat en tot el que existeix al planeta.


Les 7 essències sagrades bàsiques i la seva correspondència amb els 7 xacres físics

Ambre vermell: 
xacra 1 (Base o arrel). Per estar equilibrats, apreciar la vida, sentir-se lliure i feliç d’estar a la Terra. Per acceptar el nostre cos. Desperta el cos i evita pensar que aquest té la culpa per no tenir satisfetes les nostres necessitats. Activa el cos físic i sexual. Ajuda a comunicar física i sexualment amb l’altre.


Musk (Almesc): xacra 2 (Sacre). Per superar les pors. Acceptar, entendre i desplaçar la culpabilitat. Permet entendre els processos corporals especialment en la dona. Calma la tensió premenstrual. Ajuda a l’entesa entre mares i fills.


Gessamí: xacra 3 (Plexe solar). Neteja i repara les membranes danyades del xacra. Augmenta l’autoconfiança, creure i confiar en nosaltres mateixos. Ajuda a sentir-se fora de perill. Permet gaudir de la sexualitat i de l’espiritualitat per igual. Impedeix l’entrada d’influències negatives a tots els nivells. Elimina la tristesa. Cura problemes del sistema digestiu.


Rosa: xacra 4 (Cor / Anahata). Purifica el cor. Protegeix i dóna seguretat. Obre el nostre cor i els nostres sentiments. Dóna seguretat. Facilita la comprensió del que ens envolta i el que vivim. Equilibra cos, ment i records. Ajuda a perdonar i dóna valor per tornar a començar. Ajuda a curar el sistema nerviós.


Ambre caixmir: xacra 5 (Gola / Vishuddha). Per superar la por a expressar-se i la dificultat per comunicar-se amb els altres. Incrementa l’autoconfiança. Permet comunicar-se des de la veritat personal de cada un, amb franquesa. Obre la porta per comunicar la nostra saviesa i els nostres talents. Per als que eviten responsabilitats i fugen de les relacions. Per als qui amaguen la seva debilitat després d’una màscara.


Sàndal: xacra 6 (Tercer ull / Ajna). Serveix per obrir el granja amb prudència. Per meditació. Brinda una clara visió. Facilita comprendre el que la vida vol dir-nos. Ajuda a interpretar els somnis. Permet veure l’aura de les persones.


Lotus: xacra 7 (Coronilla / Sahasrara). Per incrementar la connexió espiritual. Facilita la comunicació més enllà del temps i de l’espai. Eleva davant del món material. Permet la comunicació amb mestres i nivells de consciència més alts.


Les set essències sagrades superiors per al desenvolupament dels xacres 8 al 14
Després de treballar els aspectes més bàsics de la naturalesa humana, transcendir el cos físic i per potenciar el desenvolupament humà, els egipcis van emprar altres set olis, amb vibracions tan subtils que havien de encapsular les seves molècules en oli immediatament o s’evaporaven. Aquestes essències sagrades van ser utilitzades per desenvolupar els set xacres àurics o etéricos que encara segueixen interconnectats amb els centres d’energia físics transcendeixen i permeten accedir a habilitats espirituals més elevades. Aquestes essències sagrades són:


Flor de Papir: xacra 8. Per comunicar-nos amb l’Ésser Superior. Ajuda a mestres a complir amb la seva missió universal. Permet conèixer la capacitat de l’ànima. Connexió amb xacra 7.


Mirra: xacra 9. Permet conèixer els secrets de llocs sagrats. Serveix per comprendre la tasca de treballadors de la llum. (Es posa al contra xacra i en els palmells de les mans quan es visiten llocs sagrats). Connexió amb chakra 6.


Encens: xacra 10. Permet la comunicació amb esperits. Neteja màgia negra dels llocs. Treu mals esperits del cos. Per netejar el camí de les interferències negatives en el nostre creixement personal. Ens afirma en el camí de vida que hem triat. Connexió amb xacra 5.


Flor de Nil. Xacra 11. Permet comunicar amb éssers de llum i àngels per a ser part de l’exèrcit de la llum. Per estar en companyia dels àngels. (Es posa al contra xacra ia les plantes dels peus). Connexió amb xacra 4.


Aigua Daurada: xacra 12. Per comunicar amb l’univers, altres planetes, intel·ligències extraterrestres i conèixer l’origen de cada un. (Per canalitzar es posa al contra xacra i les plantes dels peus). Connexió amb xacra 3.
Carnation: xacra 13. Permet entendre l’encarnació. Per conèixer les diferents dimensions. Per ajudar a altres a passar de dimensió. (Per regressions fer massatge i aplicar al contra xacra). Connexió amb xacra 2.


Flor de Sakkara: xacra 14. Per fer viatges astrals, aparèixer i desaparèixer, anar on vulguin l’ànima i el cos en qualsevol temps. Per utilitzar el veritable poder de l’ésser humà. (Es realitza massatge abans de la meditació o d’anar a dormir). Connexió amb xacra 1.

RELAX, CALMA, EVASIÓ, SENSACIONS, SENTITS, EMOCIONS, RELAXACIÓ, BENESTAR.

NOMÉS SENTIR AQUESTES PARAULES FINS I TOT JO EM RELAXO!!!
AVUI MÉS QUE MAI, ELS TERAPEUTES ESTEM CRIDATS A UNIR-NOS I FER UNA PASSA ENDAVANT PER AJUDAR LA NOSTRE SOCIETAT.
ESTEM SOTA UNA PLUJA DE CONSTANTS MALES NOTÍCIES PROVOCADES PER LA CAMPANYA MEDIÀTICA ESCAMPADA ARREU PER TAL DE DEBILITAR ELS ÀNIMS I, TAMBÉ, PER LA REALITAT QUE VIUEN MOLTES PERSONES QUE ENS IMPORTEN, I EM VIST COM S’ELS DESMONTAVA LA VIDA.
TANT ES AIXÍ, QUE ACTUALMENT L’11,4% DELS CIUTADANS, CONSUMEIX HIPNOSEDANTS, EN COMPARACIÓ AL 5,1% DE L’ANY 2.005. NO CAL SER UN EXPERT PER ADONAR-SE DELS MOTIUS D’AQUEST AUGMENT TOTALMENT DESPROPORCIONAT DE L’ÚS DE FÀRMACS CONTRA L’ANSIETAT
QUÉ POTS FER PER EVADIR-TE, RECUPERAR ENEGÍA, TROBAR LES TEVES PRÓPIES SOLUCIONS I RECURSOS, I AIXÍ REDUIR LA NEGATIVITAT INDIVIDUAL I LA GENERALITZADA?
IMAGINEU UN LLOC AMB LLEUGERA OLOR A INCENS, LLUM TÉNUE, UNA CAMILA QUE CONVIDA AL SOMNI, , LLUMS D’ESPELMES, UNA MÚSICA SUAU QUE T’ENVOLTA, OLI CALENT, AROMES QUE ENS TRANSPORTEN. . . PER MOMENTS AUGMENTA LA NOSTRA SENSACIÓ DE BENESTAR. . .
DESDE ELS AROMES NATURALS DELS OLIS ESSENCIALS FINS A LA MÚSICA SUAU, PASSANT PER L’EFECTE TRANQUILITZANT D’UN ENTORN CÀLID, TOTS ELS ELEMENTS ES RELACIONEN AMB HARMONIA PER CREAR UN AMBIENT PERFECTE PER AL TEU RELAX.
DEIXA QUE ELS TEUS SENTITS ES DESPERTIN MENTRES JO ACARONO EL TEU COS, LA TEVA MENT I LA TEVA ÀNIMA.
TINC ESPECIAL INTERÉS QUE ET SENTIS BÉ, QUE QUAND VINGUIS ET TROBIS EN LLOC CÀLID, CONFORTABLE, BONIC I AMB TOTS ELS DETALLS CUIDATS.
UN OASI DE PAU TRANQUILITAT I HARMONIA.
TOTS ELS TRACTAMENTS, MASSATGES WELLNESS O TERAPEUTICS, TENEN COM OBJECTIU ALLIBERAR L’ESTRÉS, REJOVENIR I ENERGITZAR EL TEU COS.
TAMBÉ ET DONARÉ PAUTES PER CUIDAR LA TEVA IMATGE, T’ENSENYO A RESPIRAR, A RELAXARTE, A COMBATRE L’ESTRÉS A POTENCIAR LA TEVA AUTOESTIMA, ELS PENSAMENTS POSITIUS, QUE AGAFIS LA RESPONSABILITAT DEL TEU PROPI BENESTAR.
T’ANIMO A REBRE AMB UN SONRIURE CADA DÍA!!!

C/ BARCELONA, 12-14, 3º 6ª
972 22 61 96 / 646 26 27 26
http://helenanatur.com

AROMATERÀPIA EGIPCIA.

EL LLEGAT DE LA AROMATERÀPIA EGIPCIA PER AL DESENVOLUPAMENT HUMÀ

Aquest article sobre aromateràpia egípcia neix com a resultat del meu viatge a Egipte l’any 2.002. En aquest vaig tenir la gran oportunitat de conèixer al meu mestre Gamal Habdul qui a més de ser un expert en olis essencials pertany a una família que ha produït olis per més de cinc generacions. Gamal és propietari de la casa més important d’olis essencials de Gizeh (el Caire) a pocs metres  de les Piràmids a, on venen les bases dels més fins perfums del món. Un home, savi i meravellosos que comparteix els seus coneixements amb tots els que arriben a visitar, a més d’ajudar a curar als que demanen la seva intervenció. Gamal és un ésser molt especial, és un reconegut mestre reiki, amorós, assenyat, sanador i sembrador de llavors al cor.
Aquest grandiós trobada va encendre de nou en mi la passió i fascinació pel poder curatiu de les flors. En aquest cas no des de la teràpia floral sinó des de la aromateràpia i així vaig reprendre el rumb. Primer des de l’experiència pròpia provant l’efecte que tenien les essències en mi per després poder compartir amb tots els que em llegeixen el coneixement que he adquirit perquè s’animin a provar i a experimentar aquestes noves experiències.

Entrant en context
Des que existeix l’Homo Sapiens a la Terra, aquest ha aprofitat els regals que el planeta li ha proporcionat. Experimentant va anar descobrint de manera natural que les plantes, els arbres i les seves flors tenien un potencial que anava més enllà de servir com a aliment o element decoratiu. A mesura que va anar adquirint més intel·ligència va descobrir els usos medicinals i màgics del regne vegetal.

Com sabem que no totes les plantes donen flors. Només les més desenvolupades evolutivament les tenen, i allà es concentra tota la subtilesa de la planta en si, la seva bellesa, el seu color, el seu potencial creador i la seva màxima vibració energètica.

Per què Egipte?
Egipte té un clima privilegiat que afavoreix el creixement de flors silvestres i cultivades durant tot l’any. Flors especialment aromàtiques i acolorides que van ser aprofitades per extreure’n el seu perfum. En ser plantada la vida a la Terra es va dotar a Egipte amb la presència del Rio Nil el qual té una importància excepcional per aquesta civilització que es va desenvolupar a les seves ribes i que va permetre al seu torn el creixement de les flors en els seus vessants. El Nil és portador de vida i posseeix una altíssima vibració energètica que es pot percebre quan et trobes en ell.

Diferents usos dels olis florals
D’una banda a l’extreure de les flors seva essència, s’obtenia l’aroma al qual se li donava un ús cosmètic aprofitant les seves delicioses fragàncies. D’altra banda, a nivell espiritual, els egipcis van ser instruïts per aprofitar el potencial vibracional i energètic de les flors per la qual cosa van començar a utilitzar-les en els seus rituals funeraris, que eren els més importants per a aquesta civilització, ja que era el moment en que el mort canviava de dimensió. Per això es requerien diversos elements amb els quals era sepultat perquè pogués donar-los ús en la seva vida més enllà de la mort.


L’alquímia per a la transformació de les essències florals en olis
. Als egipcis se’ls va ensenyar el procediment per a l’aprofitament del potencial vibracional de les flors. La importància de la flor com element per al desenvolupament espiritual, per elevar la freqüència energètica dels humans mitjançant el seu ús. Però no qualsevol tenia accés a aquest coneixement privilegiat. Només els sacerdots tenien permís per utilitzar i experimentar amb aquestes substàncies per després transmetre el resultat final als faraons, usar-los en la momificació, ungir les estàtues i posar-los en l’ajuar funerari.

Les essències sagrades i l’activació dels xacres
Les flors les freqüències tenien correspondència amb els centres energètics situats en el cos físic (xacres) van ser seleccionades per obtenir d’elles les seves molècules, les quals van ser preservades en olis, que es van guardar estrictament en gerres especials i conservades en salons reservats únicament per a aquest fi . Aquests salons posseïen l’energia més subtil i poderosa dels temples antics. Aquests set olis van ser i encara són considerats les 7 essències sagrades que permeten treballar els aspectes més bàsics de l’ésser humà i desenvolupar altres més transcendentals.

El desenvolupament del potencial humà mitjançant les 7 essències sagrades bàsiques
Des de llavors les essències sagrades han permès que les persones potencialicen seus vòrtex energètics per: que se sentin part del planeta i facin fora arrels; desenvolupin el seu potencial creador en el pensament, sublimen la seva energia sexual, es reprodueixin, vencin les seves pors; transcendeixin les seves emocions, activin el seu ésser creador en l’acció; estimin incondicionalment a tot el que existeix, aprenguin a donar i rebre plenament; es comuniquin eficaçment, s’expressin amb gràcia i integritat; confiïn en la seva intuïció i comprenguin el veritable sentit de la vida; per finalment honrar la divinitat en tot el que existeix al planeta.


Les 7 essències sagrades bàsiques i la seva correspondència amb els 7 xacres físics

Ambre vermell: 
xacra 1 (Base o arrel). Per estar equilibrats, apreciar la vida, sentir-se lliure i feliç d’estar a la Terra. Per acceptar el nostre cos. Desperta el cos i evita pensar que aquest té la culpa per no tenir satisfetes les nostres necessitats. Activa el cos físic i sexual. Ajuda a comunicar física i sexualment amb l’altre.


Musk (Almesc): xacra 2 (Sacre). Per superar les pors. Acceptar, entendre i desplaçar la culpabilitat. Permet entendre els processos corporals especialment en la dona. Calma la tensió premenstrual. Ajuda a l’entesa entre mares i fills.


Gessamí: xacra 3 (Plexe solar). Neteja i repara les membranes danyades del xacra. Augmenta l’autoconfiança, creure i confiar en nosaltres mateixos. Ajuda a sentir-se fora de perill. Permet gaudir de la sexualitat i de l’espiritualitat per igual. Impedeix l’entrada d’influències negatives a tots els nivells. Elimina la tristesa. Cura problemes del sistema digestiu.


Rosa: xacra 4 (Cor / Anahata). Purifica el cor. Protegeix i dóna seguretat. Obre el nostre cor i els nostres sentiments. Dóna seguretat. Facilita la comprensió del que ens envolta i el que vivim. Equilibra cos, ment i records. Ajuda a perdonar i dóna valor per tornar a començar. Ajuda a curar el sistema nerviós.


Ambre caixmir: xacra 5 (Gola / Vishuddha). Per superar la por a expressar-se i la dificultat per comunicar-se amb els altres. Incrementa l’autoconfiança. Permet comunicar-se des de la veritat personal de cada un, amb franquesa. Obre la porta per comunicar la nostra saviesa i els nostres talents. Per als que eviten responsabilitats i fugen de les relacions. Per als qui amaguen la seva debilitat després d’una màscara.


Sàndal: xacra 6 (Tercer ull / Ajna). Serveix per obrir el granja amb prudència. Per meditació. Brinda una clara visió. Facilita comprendre el que la vida vol dir-nos. Ajuda a interpretar els somnis. Permet veure l’aura de les persones.


Lotus: xacra 7 (Coronilla / Sahasrara). Per incrementar la connexió espiritual. Facilita la comunicació més enllà del temps i de l’espai. Eleva davant del món material. Permet la comunicació amb mestres i nivells de consciència més alts.


Les set essències sagrades superiors per al desenvolupament dels xacres 8 al 14
Després de treballar els aspectes més bàsics de la naturalesa humana, transcendir el cos físic i per potenciar el desenvolupament humà, els egipcis van emprar altres set olis, amb vibracions tan subtils que havien de encapsular les seves molècules en oli immediatament o s’evaporaven. Aquestes essències sagrades van ser utilitzades per desenvolupar els set xacres àurics o etéricos que encara segueixen interconnectats amb els centres d’energia físics transcendeixen i permeten accedir a habilitats espirituals més elevades. Aquestes essències sagrades són:


Flor de Papir: xacra 8. Per comunicar-nos amb l’Ésser Superior. Ajuda a mestres a complir amb la seva missió universal. Permet conèixer la capacitat de l’ànima. Connexió amb xacra 7.


Mirra: xacra 9. Permet conèixer els secrets de llocs sagrats. Serveix per comprendre la tasca de treballadors de la llum. (Es posa al contra xacra i en els palmells de les mans quan es visiten llocs sagrats). Connexió amb chakra 6.


Encens: xacra 10. Permet la comunicació amb esperits. Neteja màgia negra dels llocs. Treu mals esperits del cos. Per netejar el camí de les interferències negatives en el nostre creixement personal. Ens afirma en el camí de vida que hem triat. Connexió amb xacra 5.


Flor de Nil. Xacra 11. Permet comunicar amb éssers de llum i àngels per a ser part de l’exèrcit de la llum. Per estar en companyia dels àngels. (Es posa al contra xacra ia les plantes dels peus). Connexió amb xacra 4.


Aigua Daurada: xacra 12. Per comunicar amb l’univers, altres planetes, intel·ligències extraterrestres i conèixer l’origen de cada un. (Per canalitzar es posa al contra xacra i les plantes dels peus). Connexió amb xacra 3.
Carnation: xacra 13. Permet entendre l’encarnació. Per conèixer les diferents dimensions. Per ajudar a altres a passar de dimensió. (Per regressions fer massatge i aplicar al contra xacra). Connexió amb xacra 2.


Flor de Sakkara: xacra 14. Per fer viatges astrals, aparèixer i desaparèixer, anar on vulguin l’ànima i el cos en qualsevol temps. Per utilitzar el veritable poder de l’ésser humà. (Es realitza massatge abans

REIKI

Igual que l’acupuntura o el shiatsu, aquesta tècnica part d’una tesi molt senzilla: que l’ésser humà és «tot energia», afirmació que encara que sembla molt esotèrica comparteix aspectes amb la física quàntica. El reiki sosté que quan l’energia es bloqueja, per qualsevol circumstància, és quan es produeix una malaltia. La imposició de les mans a la zona enquistada, on l’energia ha quedat taponat, serveix per dissoldre aquest ‘nus’ que impedeix que l’energia flueixi i així retornar l’equilibri a l’organisme.

• El reiki, reconegut per l’OMS, consisteix a canalitzar energia amb les mans

• És una tècnica habitual en més de 1.000 hospitals dels EUA i Regne Unit

• Qualsevol pot aprendre a donar reiki després d’un senzill curs d’iniciació

El reiki, que en japonès significa ‘energia universal’, consisteix a canalitzar a través de les mans una poderosa font de vibració, que està fora, cap a un mateix o cap a altres persones per curar malalties físiques o sanar emocions. A més, qualsevol pot practicar o rebre’l, ja que no és un ‘senyor’ especial reservat a uns privilegiats, sinó una tècnica que es pot aprendre.

«No hi ha cossos malalts, hi ha ànimes malaltes», diu una màxima reiki.

Els mestres reiki defensen el sorprenent poder d’autocuració de l’ésser humà que es perd amb els anys. «En definitiva, autosanem nosaltres, que és una capacitat natural que tots tenim i que amb l’ajuda d’un mestre de reiki comencem a redescobrir». És el pacient qui «pren les regnes» de la seva pròpia sanació.